Grahamsbrød med rugkerner

Ingredienser:

  • 1/2 pk. gær
  • 3 spsk. olie
  • 4 dl. vand
  • 2 dl A38
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. mørk sirup
  • 100 g. knækkede rugkerner
  • 200 g. grahamsmel
  • 375. hvedemel

Tips:

Gem lidt hvedemel til til sidst,
så blandingen kan justeres.
Dejen skal lige netop slippe skålen.
Brødet er gennembagt, når det lyder hult,
når man banker på bunden af det.

Sådan gør du:

Opløs gæret i det lunkne vand.
Tilsæt olie, salt, sirup, og rør godt rundt.
Rør rugkernerne i, og lad blandingen trække i 1/2 time.
Rør resten af ingredienserne i og ælt det hele godt sammen.
Dæk skålen med et fugtigt klæde,
og stil det til hævning i 1 - 1 1/2 time,
til det er vokset til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned, og æg den i en springform med
bagepapir i bunden, eller i en rugbrødsform.
Efterhæver, tildækket i ca. 1 time.
Bages midt i ovnen i 1 time ved 180 grader.

Tilbage til indholdsfortegnelse