Grahamsbrød med rugkerner |
|
Ingredienser:
|
Tips:Gem lidt hvedemel til til sidst,så blandingen kan justeres. Dejen skal lige netop slippe skålen. Brødet er gennembagt, når det lyder hult, når man banker på bunden af det. |
Sådan gør du:Opløs gæret i det lunkne vand.Tilsæt olie, salt, sirup, og rør godt rundt. Rør rugkernerne i, og lad blandingen trække i 1/2 time. Rør resten af ingredienserne i og ælt det hele godt sammen. Dæk skålen med et fugtigt klæde, og stil det til hævning i 1 - 1 1/2 time, til det er vokset til dobbelt størrelse. Slå dejen ned, og æg den i en springform med bagepapir i bunden, eller i en rugbrødsform. Efterhæver, tildækket i ca. 1 time. Bages midt i ovnen i 1 time ved 180 grader. Tilbage til indholdsfortegnelse |